Guillermo Camarelles i Diana, natural de Faura, és un dolçainer amb un gran carisma i un entusiasta de la recuperació de música tradicional, en la seua ja dilatada trajectòria musical, en la que ha col·laborat amb el musicòleg En Eliseo Ribelles i Garcés, en el qual a intentat plasmar un aire fresc en la música tradicional perquè puga ser aprofitada amb motiu de superació dels nostres dolçainers més jóvens.
Per aquest mateix motiu naix com a grup cap al 2006 la Colla de Tabal i Dolçaina “Guillermo el Dolçainer”, el grup com qualsevol altre va tenir els seus alts i baixos en nombre de membres fins a consolidar-se en l'actualitat amb els seus 8 components, components residents de Faura, Puçol i València.
Entre els seus objectius està fer música de nova creació per a dolçaines i tarotes, concerts com a dolçaines, tarotes i piano i com a prioritat airejar i recuperar les arrels de la música tradicional i popular del folklore.
L'estructura dels components de la Colla és:
- 3 dolçaines.
- 2 tarotes.
- 2 tabals.
- 1 bombo.
Col·laboren amb les falles en actes com a Presentacions, Setmanes Culturals, etc. i en les Festes Populars de les poblacions del Camp de Morvedre, a destacar entre altres, Faura, Quart dels Valls, Quartell, Estivella i Petrés, la seua raó de ser és bàsicament fer música al carrer, en Aplecs, Cercaviles, Processons, Desfilades, Dansaes, Correfocs, etc. però també s'atreveixen amb peces i actuacions més elaborades, destacant:
- La Marxa Cristiana “Robert Ferrer” per a dolçaina i piano.
- Baixada des de l'Ermita de Sant Roc de Beselga a l'Església d'Estivella, baixada que es realitza a la nit per la carretera, utilitzant com a única il·luminació les bengales dels feligresos en tot el seu trajecte.
- El Correfoc de la Baixada de Santa Bárbara de Faura, en el que es va utilitzar, per primera vegada, la mescla de dolçaines en Fa i Tarotes, donant-los encara més sensació de música medieval.