viernes, 30 de octubre de 2009

2a Setmana Cultural Falla Just Vilar-Mercat del Cabanyal


LA FALLA JUST VILAR - MERCAT DEL CABANYAL
JA TÉ PREPARADA LA SEUA 2a SETMANA CULTURAL

DEL DIA 2 AL 6 DE NOVEMBRE.

Al casal de la Falla Just Vilar - Mercat del Cabanyal, situat al carrer Francesc Baldomá núm. 84, es desenvoluparà la 2a Setmana Cultural d'aquesta Associació del Marítim.

El dilluns 2 de novembre a les 20:30 hores tindrà lloc la inauguració, de mà de les seues Falleres Majors, de l'exposició que enllaçarà tota la Setmana Cultural que girarà entorn del lema del monument de l'exercici 2010 "TOT ÉS ART".

Després tindrà lloc la presentació d'aquesta Setmana Cultural i es tancarà la jornada amb un vi de benvinguda.

El dimarts, dia 3, la música serà l'art que ens ocupe.
De la veu del cantant i percussionista José Camarelles interpretant “El Faller” donarà pas als ponents Robert Ferrer (Director artístic de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana), Vicent Adsuara (Compositor i Dolçainer) i Guillermo Camarelles (Compositor i Dolçainer), desmadeixaran la força de la música de carrer, art com a cap unit a les falles. Amb posterioritat a les ponències s'estrenarà l'obra Marxa Cristiana "Robert Ferrer" per a dolçaines i piano, dedicada a Robert Ferrer, l'autor de les quals és Guillermo Camarelles, tancant l'actuació l'obra, també del mateix autor Guillermo Camarelles, Xota a la Meua Falla realitzada per a dolçaina, tarota i piano, actuant com interpretes d'aquestes:
Al Piano: Martín Mateo, jove pianista de Cella (Terol), acompanyat per la Colla de Tabal i Dolçaina de Guillermo el dolçainer, composta per a aquesta actuació:
- Tarotes: Celso Sierra i Vicent Adsuara.
- Dolçaines: Gonzalo Beltrán i Guillermo Camarelles
- Tabals: José Sanchez i José Camarelles
- Bombo: Guillermo Camarelles Durá.
Clausurant l'acte amb la interpretació del “Himne de la Comunitat”, per la veu de José Camarelles.
Robert Ferrer (Director Artístic de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana).
Portada del Guió de l'Obra de la Marxa Cristiana dedicada a Robert Ferrer.
Portada del Guió de l'Obra de la Xota de la Meua Falla.
El divendres dia 6, al voltant de les 20,30 hores, serà el colofó d'aquesta Setmana Cultural amb una mostra musical de la Colla de Tabal i Dolçaina de Guillermo el Dolçainer que interpretaran les peces medievals compostes per a dolçaina, tarota i percussió:

- Vals Matilde.
- Ball de les Espasses.
- Ball de l'Os.
- Cercavila Navarra.
Portada del Guió de Obres Medievals.
Esperem comptar amb la vostra assistència.

miércoles, 21 de octubre de 2009

Historia i creació de la Colla

Guillermo Camarelles i Diana, natural de Faura, és un dolçainer amb un gran carisma i un entusiasta de la recuperació de música tradicional, en la seua ja dilatada trajectòria musical, en la que ha col·laborat amb el musicòleg En Eliseo Ribelles i Garcés, en el qual a intentat plasmar un aire fresc en la música tradicional perquè puga ser aprofitada amb motiu de superació dels nostres dolçainers més jóvens.
Per aquest mateix motiu naix com a grup cap al 2006 la Colla de Tabal i Dolçaina “Guillermo el Dolçainer”, el grup com qualsevol altre va tenir els seus alts i baixos en nombre de membres fins a consolidar-se en l'actualitat amb els seus 8 components, components residents de Faura, Puçol i València.
Entre els seus objectius està fer música de nova creació per a dolçaines i tarotes, concerts com a dolçaines, tarotes i piano i com a prioritat airejar i recuperar les arrels de la música tradicional i popular del folklore.
L'estructura dels components de la Colla és:

- 3 dolçaines.
- 2 tarotes.
- 2 tabals.
- 1 bombo.

Col·laboren amb les falles en actes com a Presentacions, Setmanes Culturals, etc. i en les Festes Populars de les poblacions del Camp de Morvedre, a destacar entre altres, Faura, Quart dels Valls, Quartell, Estivella i Petrés, la seua raó de ser és bàsicament fer música al carrer, en Aplecs, Cercaviles, Processons, Desfilades, Dansaes, Correfocs, etc. però també s'atreveixen amb peces i actuacions més elaborades, destacant:

- La Marxa Cristiana “Robert Ferrer” per a dolçaina i piano.

- Baixada des de l'Ermita de Sant Roc de Beselga a l'Església d'Estivella, baixada que es realitza a la nit per la carretera, utilitzant com a única il·luminació les bengales dels feligresos en tot el seu trajecte.

- El Correfoc de la Baixada de Santa Bárbara de Faura, en el que es va utilitzar, per primera vegada, la mescla de dolçaines en Fa i Tarotes, donant-los encara més sensació de música medieval.

Processó Quart de Les Valls 21-09-2009


Baixada de Santa Barbera 22-08-2009

Imagens del Correfoc de la Baixada de Santa Barbera.




Cartel anunciador Festes d'Agost Faura 2009